Badkamertrends in 2022; de douchewand blijft de winnaar

Als je je badkamer een nieuwe look wil geven kan dit lastig zijn. Je wil meegaan met de trends, maar tegelijkertijd iets tijdloos zodat je niet over 4 jaar wéér een nieuwe badkamer moet. In deze blog ben je dan aan het goede adres. Je leest hier over de duurzame badkamertrends van 2022. Ook lees je waarom de douchewand populair blijft. 

Inloopdouches met een douchewand

In 2022 zie je dat steeds meer mensen kiezen voor inloopdouches en zogeheten ‘wet-rooms’ in plaats van baden, terwijl ook kleinere cabines plaats maken voor veel grotere en ruimere behuizingen. Deze worden vaak afgescheiden van de rest van de badkamer met een grote, glazen douchewand. Zo’n douchewand zorgt voor meer ruimte en licht in de badkamer. Hierdoor is een douchewand extreem populair en blijven mensen, ook in 2022, kiezen voor een douchewand. Bovendien kun je deze trend vaak mooi combineren met kleurrijke en/of luxueuze tegels die een prachtige achtergrond kunnen creëren. 

Door de douchewand kun je dit dan ook vanuit de hele badkamer zien. De opkomst (en blijvende populariteit) van de inloopdouches en douchewanden betekent niet meteen de afschaffing van het bad in huizen van mensen, maar er is zeker meer sprake van een vertraging in de laatste paar jaar omdat mensen meer voor zichzelf beginnen te denken dan voor anderen. Mensen hebben zo’n snel leven dat douchen een gemak is, maar de luxe van grote, vrijstaande baden zullen altijd een markt hebben. 

Natuur in je badkamer

Een trend op het gebied van badkamerinrichting die zich volgens velen voortzet, is die van biofolie. Door een natuurlijke aanpak met veel planten te hanteren en de badkamer te stylen met een reeks natuurlijke elementen, zoals kamerplanten en cactussen, kun je een rustgevend, spa-achtig toevluchtsoord creëren waarin je je kunt onderdompelen. Let er echter wel op dat je planten koopt die tegen het klimaat van de badkamer kunnen. De populariteit van planten in badkamers is vrij gemakkelijk te verklaren. 

Men brengt meer tijd thuis door sinds het begin van de pandemie. Dit resulteert in een behoefte om je verbonden te voelen met de natuur als een manier om stress en angst te verminderen. In staat zijn om je dan terug te trekken in een ontspannende ruimte die prachtig is aangekleed met planten kan je daarmee ook in staat stellen om je energieker te voelen. Mensen gebruiken vaak planten voor de styling van hun interieurs, niet alleen om een focuspunt te geven aan een ruimte, maar ook voor het extra voordeel van het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

Combinatie van tijden

Ook zie je steeds meer een combinatie van traditionele features met moderne inrichtingen in de badkamers. Consumenten zijn beter bekend met waar ze van houden en wat ze willen en daarom zijn ze ook bereid om meer risico’s te nemen als het gaat om hun badkamerontwerp en specifiek de douchewand. Ze kunnen zoiets te creëren dat echt uniek is. Het geheim om het te laten werken zit in de mix. Probeer bijvoorbeeld eens een traditioneel bad met een moderne en strakke kraan, of antieke kranen met een moderne wastafel. Je kunt jezelf overigens ook moeite besparen door simpelweg een gehele douchecabine aanschaffen.