Maak met deze 3 tips je kleine tuin net iets groter!

Het maakt niet uit hoe klein je tuin is, met deze slimme ontwerp trucs kan je je tuin vergroten en rustgevender aan laten voelen. Je hoeft daarna alleen naar buiten gaan om van je tuin te gaan genieten! (Bron: Rainbow Collection)

Gebruik accessoire in de tuin

Potten zijn zeer geschikt voor kleine bomen of bloeiende perkplanten en je kan ze veranderen wanneer je wilt, naast dat je gemakkelijk kan verplaatsen. Dit is vooral impactvol in een kleine ruimte, omdat je je tuinontwerp kan vernieuwen met een simpele druk op de knop (zo te zeggen). Potten en containers houden alles flexibel en maken je kleine tuin gemakkelijker om te onderhouden. Je kan ook groenten en fruit verbouwen in containers om het meeste van je kleine tuin te maken. Tomaten, bonen, sla, paprika’s, chilipepers, radijs en zelfs wortelen kunnen allemaal worden geteeld in potten of containers en zal gezonde en heerlijke producten toevoegen aan je dieet.

Geluid en beweging

Voeg aandachtspunten toe aan je kleine tuinontwerp dat zowel beweging als geluid brengt. Je kan ruimte vinden voor een waterpartij in zelfs de kleinste tuin en ze lopen vaak met behulp van hun eigen reservoir pomp. Waterpartijen vormen grote brandpunten en creëren een rustige omgeving – perfect na een lange dag!

Privacy creëren in een kleine tuin

Een gemeenschappelijk probleem met kleine tuinen is dat andere mensen, vaak uit omringende gebouwen, de tuin in kunnen kijken. Installeer bogen en pergola’s om een afgelegen zithoek te creëren en bedek ze met klimmers. Wees op je hoede voor grote, snelgroeiende soorten zoals Wisteria en Parthenicissus quinquefolia (Virginia creeper), die veel snoeien nodig hebben en snel de tuin kunnen overnemen. Probeer Clematis, Lonicera (kamperfoelie) of klimrozen. Jasminum (jasmijn) heeft ook een geweldige geur en zal de cover die u nodig hebt met zijn prachtige bladeren. Ook kun je ervoor kiezen om knikarmschermen te installeren. Deze zijn ideaal voor zowel privacy als schaduw.