Het aankleden van je woning

houten panelen

Met de woningmarkt van nu is het je eindelijk gelukt om te verhuizen naar die prachtige nieuwbouw woning en heb je genoeg geld om er helemaal jou thuis van te maken. Dat is natuurlijk super goed nieuws, maar waar moet je beginnen. Zelfs als je je huidige woning een opknapper wilt geven is dat voor veel mensen een zekere uitdaging. Begin je met het aanschaffen van bijzonder meubilair of koop je een lamellen paneel voor een eigen project? Daarbij kan het natuurlijk een essentiële factor zijn om je echt helemaal thuis te voelen. Kale witte muren en een visgraat vloer zijn natuurlijk leuk maar spreken niet direct van karakter.

Beginnen bij de basis

Het geheel vernieuwen van je oude meubilair is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd of überhaupt iets waarop je zit te wachten. Zoals eerder genoemd spreekt een egale witte muur en houten vloer niet direct van karakter, maar het is natuurlijk wel een zeer geschikte basis om op verder te bouwen. Bedenk sowieso als eerste hoe je de vloer en muren eruit hebt willen zien. Pas wanneer je dit hebt geregeld kun je beginnen met decoreren en het plaatsen van meubilair. Wanneer je het lastig vind om af te wijken van de witte muren en houten vloer kun je het ook zoeken in structuur en patronen. Dit kan doormiddel van eenzelfde witte muur maar met relief of patronen erin. 

Verder bouwen op de basis

Wanneer je eindelijk voor ogen hebt hoe jou ideale basis eruit ziet en de juiste lamellen paneel besteld voor jouw vloer kun je eindelijk beginnen met de rest. Bedenk van te voren een kleuren pallet. Op die manier zorg je er een stuk gemakkelijker voor dat alles bij elkaar past. Terwijl je nieuwe vloer bijvoorbeeld gelegd wordt kun je beginnen met het maken van een moodboard. Wanneer je vervolgens een dag uit hebt gepland voor bezoek aan een lokale woonwinkel is de keuze een stuk gemakkelijker gemaakt en krijg je niet zo snel spijt van je aankopen. Als dit toch een lastig punt blijft kun je overwegen om neutrale kleuren te gebruiken in het meubilair en kleur op te zoeken met decoraties.