Zelf duurzame loods bouwen | 5 tips

Uw eigen duurzame loods bouwen

Bent u van plan om uw eigen loods te bouwen? Dan heeft u allerlei mogelijkheden tot uw beschikking. Er zijn tegenwoordig zelfs complete doe-het-zelf bouwpakketten. Wat voor een loods u dan ook wilt, het is altijd aan te raden om voor een duurzame loods te gaan. In dit blog krijgt u dan ook 5 tips voor het bouwen van een duurzame loods.

1: Ga voor duurzame materialen

U kunt al veel doen voor het milieu door bij het bouwen van een loods te kiezen voor duurzame materialen. Ga dan ook altijd voor bouwmaterialen die duurzaam geproduceerd kunnen worden, een lange levensduur hebben en gemakkelijk te recyclen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is voor ijzer kiezen in plaats van voor aluminium.

2: Kies voor hergebruikte bouwmaterialen

Het bouwen met hergebruikte bouwmaterialen wordt ook wel circulair bouwen genoemd. Hier is vandaag de dag steeds meer aandacht voor. Vooral sterke materialen zoals staal en ijzer kunnen vaak eenvoudig hergebruikt worden. Daarnaast kunt u ook gerecycled hout gebruiken als bijvoorbeeld wandbekleding voor uw loods. Door hergebruikte bouwmaterialen toe te passen kunt u erg milieuvriendelijk bouwen en sfeer maken.

3: Creëer voldoende isolatie

Door voor voldoende isolatie te zorgen, creëert u een constante temperatuur. Dit zorgt er weer voor dat u minder hoeft te stoken. Niet alleen bespaart het op stookkosten, het zorgt ook voor minder energieverspilling en dat is goed voor het milieu. Een goede isolatie beschermt uw loods ook. Er kan bijvoorbeeld veel condens ontstaan in een stalen loods. U voorkomt dit met isolatie en zo beschermt u uw loods en alle spullen die u erin opslaat.

4: Plaats zonnepanelen op uw dak

De meeste loodsen hebben en plat platendak. Vaak ook nog eens in één groot oppervlak zonder onderbrekingen. Dit komt doordat een loods geen schoorsteen of een dakkapel nodig heeft. Het voordeel hiervan is dat dit dak hierdoor meteen geschikt is voor zonnepanelen. Met zonnepanelen kan uw loods eigen duurzame energie opwekken. Daar komt ook nog eens bij kijken dat u hier in veel gevallen subsidie voor kunt krijgen. Zoek dus goed uit of u hiervoor in aanmerking komt.

5: Installeer duurzame verlichting

U kunt uw loods zelfs duurzaam maken op het gebied van verlichting. U kunt in dit geval het best voor LED-verlichting gaan. Doordat dit type verlichting minder stroom gebruikt, bent u goed bezig voor het milieu én voor uw eigen portemonnee. Gaat u een duurzame loods bouwen? Houd deze 5 tips in ieder geval in het achterhoofd. Heeft u nog vragen over het bouwen van een eigen loods? Stel ze gerust via het contactformulier.