In wat voor tinten kan je gietvloeren kleuren?

gietvloeren kleuren

Vandaag de dag is het leggen (of gieten) van een gietvloer een populaire keuze voor een modern huis. Gietvloeren zie je vaak in beton, maar ze kunnen ook voorkomen in kunststof zoals epoxy. Een gietvloer wordt in meerdere lagen gegoten en zorgt zo voor een effen en naadloos resultaat. Gietvloeren hebben allerlei voordelen te bieden vergeleken met andere soorten. Het gemak en de duurzaamheid zijn daar niet de minste van, maar verder kan je gietvloeren kleuren in zowat elke kleur die je maar kan bedenken. Daardoor kan je allerlei effecten creëren die verschillende uitstralingen bieden.

gietvloeren kleuren

Wat is een gietvloer juist?

Een gietvloer is een vloer die, zoals de naam al zegt, gegoten wordt. Dat zorgt ervoor dat de vloer perfect in de kamer past, omdat de vloer in vloeibare vorm zich in alle hoeken kan wurmen. Er hoeft dus niet geprutst te worden met het uitsnijden van de juiste vorm uit een laminaatplaat of linoleumrol. De vloer heeft een effen, gladde en naadloze afwerking en kan eenvoudig schoongemaakt worden. Bovendien voelt het warmer aan dan bijvoorbeeld tegels of beton. Een gietvloer is dus een eenvoudige, duurzame en stijlvolle keuze voor elke moderne woning.

Gietvloer kleuren voor de juiste look

Dat zijn dus eigenlijk al voldoende redenen waarom een gietvloer een ideale optie is, maar het omvat nog niet alles. Naast die praktische overwegingen is er ook nog het gemak dat je heel eenvoudig een kleur kan kiezen voor een gietvloer. Ze komen in bijna elke kleur die je kan bedenken en het is dus bijna net zoiets als verf kiezen voor een wand. Op basis van een kleurstaal kan je jezelf goed informeren om de juiste tint aan te brengen en een gezellige sfeer te creëren. Ben je dus van plan om binnenkort te verbouwen? Twijfel dan niet langer en kies voor een gietvloer!