Alles over grote spiegels

Hier lees je hoe je kiest wat voor spiegel je wil, en waar je deze het beste kunt ophangen.

Soorten spiegels

Wandspiegels zijn ontworpen om te worden opgehangen, en zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten, geschikt voor elke kamer en elk doel. Doorlopende spiegels/kapspiegels zijn lang en smal, omdat ze ontworpen zijn om je een goed beeld over de hele lengte te geven. Ze kunnen aan de muur worden opgehangen of vrijstaand zijn. Losse/vrijstaande spiegels hoeven niet aan de wand te worden bevestigd en zijn meestal van volledige lengte.

Verschillende kamers

Hal

Een grote spiegel bij de voordeur maakt een kleine of smalle hal niet alleen groter, maar is ook ideaal om op het laatste moment je uiterlijk te controleren voordat je weggaat. Een rechthoekige spiegel geeft een vollediger beeld, terwijl ook de beste proporties van de kamer worden benadrukt.

Woonkamer

Grote spiegels in de woonkamer zijn vooral decoratief en bedoeld om de ruimte een extra accent te geven. Wandspiegels werken goed, zodat de vloerruimte overhoudt voor functionele meubels. Kies een vorm die aansluit bij de lijnen van het meubilair waar de spiegel boven komt. Grote, rechthoekige spiegels boven open haarden maken bijvoorbeeld een gedurfd statement, terwijl kleinere spiegels kunnen worden gebruikt als onderdeel van een galeriewand.

Slaapkamer

In de slaapkamer brengen we onze wakkere uren meestal door met aan- en uitkleden. De meest voor de hand liggende opties zijn dan ook een passpiegel, een grote spiegel over de volle lengte of een slanke spiegel. En omdat ze kamers groter en lichter doen lijken, kan je keuze zowel de uitstraling van de kamer als die van jezelf verbeteren.

Badkamer

In de badkamer is functie waardevoller dan vorm. Een grote spiegel met opbergruimte is een goede manier om cosmetica te verbergen en de badkamer opgeruimd te houden, terwijl een spiegel met verlichting het klaarmaken tot een droom maakt – vooral in badkamers die geen natuurlijk licht hebben.