Dit zijn de voor- en nadelen van een parketvloer

Parketvloer

Een parketvloer is uniek en nog altijd razend populair. Parket is een vloerbedekking die bestaat uit houten delen in verschillende formaten die in verschillende patronen gelegd kunnen worden. De afwerking van parket kan gebeuren door het hout te lakken, in de was te zetten of te oliën. Maar wat is nu precies de reden dat zoveel mensen kiezen voor parket?

De voordelen van parket

Er zijn een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat pakket altijd ontzettend geliefd is geweest. Je kunt dan denken aan de volgende eigenschappen:

  • parket is ecologisch
  • parket blijft lang mooi
  • parket geeft je woning meerwaarde
  • parket isoleert heel goed
  • parket is luxe en divers

Zoals je ziet, zijn er dus behoorlijk wat voordelen te noemen als het gaat om parketvloeren. Het zijn onder andere ecologische vloeren. Ze verslijten door de dikte zeer traag en zijn daarmee dus ook heel duurzaam. Mits je ze goed kunt onderhouden gaan ze echt tientallen jaren mee. Bovendien blijven ze al die tijd mooi, mits je ze goed schuurt indien het nodig is.

Meerwaarde van je woning

Een parketvloer geeft waarde aan een woning. Niet alleen om het unieke uiterlijk en hoe degelijk de vloeren zijn maar ook omdat ze zo goed isoleren. Dat is gunstig voor eventuele buren en fijn voor de energierekening. Dat is ook de reden dat je in een koopwoning met parket al snel de vraagprijs ziet stijgen. Met parket kun je ook nog alle kanten op. Er zijn veel verschillende legpatronen, kleuren en diktes verkrijgbaar waardoor er altijd iets voor jou bijzit. 

De nadelen van parket

Er  zijn niet veel nadelen aan een parketvloer behalve dat ze aardig prijzig kunnen zijn in verhouding met laminaat of tegels. Ze gaan dan ook wel een stuk langer mee in de meeste gevallen.