Jaloers op de schuifpui van de buren

on-the-ship-g03d9eea0d_640

Mijn dochter en ik wonen in een fijn rijtjeshuis in een rustige buurt. Eigenlijk is er niks om ontevreden over te zijn. Toch heb ik laatst iets gezien wat ik maar niet uit mijn hoofd kan krijgen! De buren hadden mij hun huissleutel gegeven zodat ik de kat eten kon geven terwijl zij op vakantie waren. Toen ik binnenkwam, viel het me gelijk op hoe licht het in de woonkamer was. Onze woonkamer is niet bijzonder donker, maar ook lang niet zo licht als die van de buren. Zij hebben namelijk een enorme schuifpui aan de achterkant van hun huis. Op die plek hebben wij twee ramen en een deur, maar die ramen bekleden niet de hele muur. Bij het zien van die imposante schuifpui voelde ik meteen een steek van jaloezie. Die wil ik ook, dacht ik!

Fantaseren

Ik heb de gedachte een paar maanden opzij geschoven, maar ik merk dat het toch ergens in mijn achterhoofd blijft steken. Het lijkt me geweldig om zo’n schuifpui te hebben die ik in de zomer lekker open kan zetten. Dan kan de hond ongestoord van binnen naar buiten rennen en is er een open verbinding tussen de achtertuin en de woonkamer. Dat is voor mij ook fijn, want dan kan ik nog met de gasten aan de tuintafel communiceren als ik in de open keuken iets aan het prepareren ben. Daarnaast is het gewoon super fijn om een goede lichtinval te hebben in je woning. In mijn vrije tijd schilder ik graag, dus ook op dat gebied is het een goede toevoeging. Nu ga ik vaak op de zolder zitten met een grote lamp, maar natuurlijk licht een stuk fijner om mee te werken.

Aannemer gezocht

Ik zoek een aannemer die voor een leuke prijs bij mij een schuifpui kan plaatsen. Als alleenstaande moeder heb ik niet al het geld van de wereld, maar ik heb wel een bedrag gespaard voor vakanties en dergelijke. Ik denk dat een schuifpui zeker een investering is die dat geld waard gaat zijn. Een vakantie is immers een paar weken leuk, maar van een schuifpui heb je jaren plezier.