Welke verschillende dekbedvullingen zijn er?

De meeste mensen weten natuurlijk dat er verschillende dekbedden zijn. Maar welke verschillende zijn er dan en wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we het daar over hebben. Zo zijn er dekbedden die beter passen bij het koude weer in de winter en er zijn dekbedden die beter passen bij de zomer. Het is goed om het onderscheid te kennen, want je zult daadwerkelijk beter slapen wanneer je een dekbed hebt dat goed past bij het desbetreffende seizoen. Dit alles heeft te maken met de verschillende vullingen. Ben je dus benieuwd? Lees vooral verder

Dons

Een van de bekendste dekbedvullingen is toch wel dons. Dons is namelijk perfect geschikt als vulling materiaal. De veren houden warmte namelijk goed vast en zorgt er daardoor voor dat je het in de nacht lekker warm hebt terwijl je niet onder een zwaar dekbed ligt. Dons is daarom favoriet voor veel mensen als het gaat om dekbedden.

Daarnaast wordt deze vulling vaak gebruikt bij winter en Winter+ dekbedden. Door de extreem goede isolerende werking ben je altijd goed beschermt tegen de kou. In de winkel heb je vaak ook nog het onderscheid tussen eenden dons en ganzendons. Kijk dus even goed wat voor soort dons er gebruikt wordt voordat je een dekbed koopt.

Wol

Een ander dekbed type dat vaak wordt gebruikt voor in de winter is wol, deze vulling wordt al van oudsher gebruikt als dekbedvulling. Dit komt doordat het net als dons goed als isolerende laag werkt. Wol houdt lucht vast en zorgt er daarom dat de warmteregeling onder de lakens beter is. Echter is wol wel een zwaarder materiaal. Mensen die liever onder een lichter dekbed slapen kunnen beter kiezen voor dons. Dat gezegd hebbende, wol is en blijft een kwalitatief goede vulling en fijn voor in de winter.

Praktisch materiaal

Veel mensen kiezen ervoor om te gaan voor een vulling die praktisch in gebruik is. Daarvoor is een synthetisch dekbed perfect. Deze zijn namelijk in de wasmachine te wassen, dat maakt het een fijne vulling. Deze wordt vaak gebruikt voor 4-seizoens dekbedden.

Duurzaam en natuurlijk

Daarnaast zijn er ook duurzame materialen. Hierbij kun je denken aan bamboe of gerecyclede vulling. Dit wordt ook steeds populairder. Duurzaamheid wordt namelijk een steeds belangrijker thema en is daarom ook terug te zien bij dekbedden. Duurzame materialen zijn vaak van een goede kwaliteit, echter is een materiaal als bamboe wel beter geschikt voor de zomer.