Alles over de taxushaag!

Wil jij meer weten over het onderhoud of ben jij benieuwd om er een aan te schaffen? We zullen je eerst kort wat vertellen over de taxushaag en zullen vervolgens met je doorgaan over het onderhoud. Want dat is niet minder belangrijk! Als je al in het bezit bent van deze mooie haag, lees dan snel verder. En als je overweegt er een aan te schaffen, lees dan direct hieronder door!

Over de taxushaag
De taxushaag – ook wel de Taxus Baccata is de bekende taxus die vaak wordt aangeplant voor wintergroene hagen. Het is een echte coniferensoort en groeit langzaam. Het vormt een luxe afscheiding voor in iedere tuin. Zeer plezierig om te zien! 

Hoe onderhoud ik mijn taxushaag?

Hoe zorg je er dan voor dat je jouw taxushaag op de best mogelijke manier onderhoudt? Dat is een vraag die we vaak van onze lezers krijgen. Het schijnt namelijk nogal lastig te zijn om dat goed uit te voeren. Daarom hopen we je met dit artikel meer duidelijkheid te verschaffen. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kun jij deze tips toepassen. We zullen hier het aanplanten, het bemesten en het snoeien bespreken. En waar er drie componenten zijn, kunnen er dus ook op drie gebieden fouten worden gemaakt. Houd dat goed in de gaten! Alvast enkele kenmerken over het onderhoud (alle punten) met vervolgens een duidelijke toelichting:

  • Aanplanten: dit kan van eind september tot eind maart
  • Bemesten: vooral belangrijk als je een nieuwe taxushaag aanplant
  • Snoeien: periodiek snoeien is het toverwoord

Allereerst het aanplanten. Je kunt dit gedurende een lange periode doen. Namelijk vanaf eind september tot en met eind maart. En in deze lange periode kun jij veel stappen maken. Lukt het even niet in het najaar omdat je druk bent? Geen zorgen, dan heb je het jaar daarop nog drie hele maanden om jouw taxushaag aan te planten. Wedden dat het je lukt binnen deze periode? Het is wel een voorwaarde dat het niet meer zal vriezen en op korte termijn ook niet meer gaat vriezen. Goed het weer in de gaten houden is dus een vereiste. Maar met al die ’tools’ van tegenwoordig is dat geen lastig kunstje. Het bemesten, vooral belangrijk om dat te doen bij een taxushaag die wordt aangeplant. En vergeet niet te zorgen voor een goede bodemverbeteraar! En het snoeien tot slot. Het is belangrijk om dit tweemaal per jaar (of vaker, niet te vaak!) te doen. Periodiek is dus het toverwoord.

Kies jij ook voor de taxushaag?

Heb jij al een taxushaag of ben jij na het lezen van dit artikel ook overtuigd om er een te kopen? Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Het is ook een mooie haag en zeker een aanwinst voor in jouw tuin. Heb jij nog vragen over deze haag, over het onderhoud of heb je wellicht een ander onderwerp dat je graag met ons wilt bespreken? Schroom niet de vragen te stellen, wij beantwoorden de vragen maar al te graag! Lees alles nog eens rustig na en doe meer informatie op via taxusbestellen.nl.”>www.taxusbestellen.nl.