De rozentrend van de lente: Zalmkleurige rozen

Iedereen is bekend met witte en rode rozen, maar zalmkleurige rozen zijn nog aardig onbekend. Toch zien we deze steeds vaker voorbijkomen. De pastel kleur past goed in ieder interieur en straalt klasse uit. Doordat de zalmkleur goed te combineren is met andere kleuren, kom je vaak gemengde boeketten tegen. Denk aan een boeket met roze en witte rozen, een pastelkleurig boeket creëer je dan. Een boeket met zalmkleurige rozen is een mooi cadeau voor een verjaardag of als bedankje. Het is geen gepast boeket voor je geliefde, rode rozen passen dan beter.

Zalmkleurige roossoorten

Er zijn verschillende roossoorten die een zalmkleur bevatten. In dit stuk worden alleen de roossoorten met de hoogste kwaliteit benoemd. Twee soorten met een erg hoge kwaliteit zijn de Peach Avalanche roos en de Victorian roos. De laatstgenoemde soort, wordt gekenmerkt door zijn formaat. Het is een echte XXL roos. De Peach Avalanche daarentegen heeft ook een mooi formaat, maar is iets kleiner. De kleur van de Peach Avalanche is wel feller dan die van de Victorian. Zo hebben beide rozen hun pluspunten. Let goed op het formaat van de roos, als je deze gaat combineren met andere roossoorten. Een boeket is namelijk het mooist, als alle rozen in het boeket hetzelfde formaat hebben.

Beschikbaarheid van de rozen

Zalmkleurige rozen worden niet het hele jaar door gekweekt. Zo wordt de Victorian alleen in een periode tussen april en november gekweekt. De Peach Avalanche wordt wel het gehele jaar doorgekweekt, door een Nederlandse kweker. De roos is wel erg exclusief en wordt niet verkocht door iedere bloemist. Vaak zijn de rozen alleen te koop op webshops en rozenspecialisten. Of je moet een speciale aanvraag doen bij de plaatselijke bloemist. Zalmkleurige rozen kunnen wel twee weken staan, mits ze goed verzorgd worden. Zorg ervoor dat de rozen voldoende water hebben en ook schuin worden afgesneden.