Een sedumdak is milieuvriendelijk of niet?

2groendak

Is een plat sedumdak echt welkom voor een milieuvriendelijk leven? Je ziet dat er steeds meer groene daken worden aangelegd en daarom overwegen steeds meer mensen deze optie. Sedum heeft een praktische en best wel technische functie als het gaat om zonnepanelen op je dak. Dus waarom is een dak handig en waarom zou je een dak overwegen als je overweegt om zonnepanelen op je dak te plaatsen? Daken werden niet per se populair vanwege de echte reden waarom je het combineert met zonnepanelen, maar meer omdat het er beter uitziet, maar het heeft ook een milieufunctie die veel mensen uiteindelijk vergeten.

Versterken van de biodiversiteit

Een plat sedumdak kan een aantal goede dingen doen voor het milieu, maar misschien wel het grootste voordeel is een grotere biodiversiteit. Dit is om veel verschillende redenen belangrijk. Zonder biodiversiteit kunnen mens en dier niet echt leven. Het zorgt voor een steeds betere leefomgeving voor mens en dier. Wat betekent dit precies? Dit betekent dat een groendak ook kan dienen als schuilplaats voor bepaalde dieren. Welke dieren bijvoorbeeld? Eekhoorns, vogels en zelfs kleinere dieren zoals insecten kunnen het dak van het land binnendringen en het ecosysteem in stand houden.

Ook een uitbreiding van plantenleven

Het plantenleven in Nederland is niet slecht, maar ook niet geweldig. Als we aan planten denken, denken mensen vaak dat ze ze in de woonkamer hebben staan, maar het zijn niet de planten die het ecosysteem beïnvloeden. Planten die in het wild groeien profiteren hiervan, daarom is een groot groendak een belangrijke keuze voor het milieu. Veel plantensoorten kunnen hier groeien en bijdragen aan het ecosysteem om nieuw leven en vrede te brengen aan mensen, dieren en vliegtuigen. Wacht dus niet langer en kies nu zelf voor een groendak.