Een tropische sfeer door middel van de juiste planten

bomen-kopen

Een palmboom ergens neer zetten maakt meteen het thema duidelijk. Het is niet zomaar dat wanneer een tekenaar of de ontwerper van een decor voor een toneelstuk duidelijk willen maken dat het verhaal zich rond de evenaar afspeelt dat ze er voor kiezen palmbomen af te beelden.

Er zijn veel verschillende soorten palmbomen. Dus mocht je er niet voor openstaan om kans te hebben dat er een kokosnoot op je hoofd valt wanneer je dit niet verwacht, dat is er ook ergens een palm voor jou. Vooral de kleinere soorten zijn aan te bevelen als een plant om in je huis te zetten.

Kleine boompjes passen in iedere tuin

Mocht een kleine palmboom toch niet helemaal overeenkomen met wat jij wilt dan is een photinia misschien wel wat. De naam zal niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen maar toch heeft iedereen deze boom wel eens gezien. Het heeft een hele dun stam en is meestal iets langer dan een meter, de kleuren van de blaren wisselen van kleur gedurende het jaar. Dit is een goede manier om de seizoenen te beleven en ervan te genieten.

Kleine boom leveren daarnaast weinig onderhoud op in vergelijking met grote bomen dan. Ook hebben ze niet van die enorme wortels die op den duur de tegels van het terras openbreken.

Bomen maken een tuin af

Je kunt niemand wijsmaken dat je groene vingers hebt wanneer je geen enkele boom hebt. Als wij aan natuur denken, dan denken we aan een bos niet aan een uitgestrekte vlakte of toendra. Een relatief grote tuin zonder bomen ziet er kaal uit.

Ook jouw terrein heeft op enkele plekken in de zomer de schaduw van een boom nodig. Bladerenen moeten opruimen is een domme reden om geen boom te nemen, ze laten liggen en de natuur haar gang laten gaan is de beste oplossing om er vanaf te komen.