Geschiedenis van de hottub

Een houtgestookte hottub is een buitenbad wat wordt gestookt op hout. Het bad is rond en heeft zitbanken aan de zijkanten waar men op kan zitten. Een hottub is voornamelijk gemaakt van hout, maar de laatste jaren zijn er ook vele andere materialen waar het bad gemaakt van wordt, met als meest voornamelijke: aluminium.

De oorsprong van het bad

Een hottub is ontstaan rond het Noordpoolgebied. Dit zijn landen als Scandinavië en Alaska. Hottub staat voor ‘warme tombe’ en werd gebouwd om in de buitenlucht toch nog warm te worden en lekker te kunnen ontspannen na een lange dag. De houtgestookte hottub is een eeuwenoude traditie in Scandinavië. Veel mensen in deze landen zijn nog momenteel in bezit van het bad. Een hottub is over het algemeen goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. U zit namelijk in de buitenlucht in het warme water met kennissen om uw heen, met een hapje of drankje en ontspant. Een hottub is lekker voor in de winter bij een dik pak sneeuw en om lekker af te koelen in de zomer.

De hottub van nu

Tegenwoordig zijn hottubs erg populair door heel Europa heen. Het is voornamelijk te zien in skigebieden, waar men na een dagje op de ski’s lekker opwarmt met een hapje en een drankje in een warm bad. Verder hebben veel mensen een hottub buiten staan, om gewoon lekker te kunnen ontspannen. Hottubs stralen luxe uit, waardoor het vaker wordt gekozen boven een jacuzzi. Daarbij is er in een meer moderne hottub vaak een kachel ingebouwd, in plaats van eentje aan de buitenkant.