Knap je keuken eenvoudig op

keukenrenovatie

Je keuken is een belangrijke kamer in je huis. Deze wordt door de meeste mensen dagelijks gebruikt, en vaak is deze zichtbaar vanuit de eethoek of zelfs vanuit de woonkamer. Het is dus goed denkbaar dat je het belangrijk vindt dat deze er goed uitziet. Ook wanneer je jouw huis te koop zet vind je het waarschijnlijk belangrijk dat de keuken er netjes uitziet, zowel op de foto’s als tijdens bezichtigingen. Een complete keukenrenovatie door een specialist loopt echter gauw op tot duizenden Euro’s aan kosten. Daarom geven we je hieronder enkele tips over hoe je zelf je keuken op kunt knappen zonder volledige keukenrenovatie.

keukenrenovatie

Vervang zichtbare onderdelen

Wist je dat het vaak goed mogelijk is om alleen de deuren van je keukenkastjes te vervangen voor nieuwe, modernere varianten? De meeste keukens hebben redelijk standaard afmetingen waardoor je de look van jouw oude keukenkastje gemakkelijk op kunt frissen door nieuwe frontjes te gebruiken. Ook het keukenblad kan vaak vervangen worden, al is dit welkeukenrenovatie een klus die voor een simpele doe-het-zelver wel erg lastig is. Een kleinere aanpassing kun je doen door de kastgrippen te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een modern aluminium gripje in de breedte in plaats van de houten knop die je nu misschien op de deur hebt zitten. Ook kun je er voor kiezen om apparatuur die zichtbaar is voor je bezoekers te vervangen. Een moderne koelkast met display ziet er meteen al een stuk luxer uit dan een oude witte koelkast met roestplekken.

Kies leuke accessoires

Vindt je bovenstaande aanpassingen al te veel werk of is je budget zeer beperkt? Als je de keuken goed opruimt en schoonmaakt en voorziet van enkele leuke accessoires ziet deze er vaak ook al een heel stuk beter uit! Denk bijvoorbeeld aan een leuke cupholder voor je koffiecups of aan matching thee- en handdoeken.