Lening voor isoleren woning

lening voor isoleren woning

Lees over de voor- en nadelen van een geïsoleerd pand. Na het lezen van dit artikel kun je zelf beslissen of je de woning of het bedrijfspand laat isoleren, en of je daar geld voor gaat lenen. Tevens aandacht voor de tussenweg, want die is er wel degelijk.

lening voor isoleren woning

Meer voor- dan nadelen

Er gaan allerlei verhalen in de rondte over de nadelen van een goed geïsoleerd pand. Als voorbeeld, dat isolatiemateriaal ook straling hindert die je graag wil ontvangen zoals het signaal voor de DAB+ radio en 4G, straks misschien 5G. Echter bij het probleem komt gelijk de oplossing op de markt. Voor het DAB radiosignaal is een buitenantenne te verkrijgen, en ga er maar vanuit dat WiFi in huis blijft bestaan totdat het opgelost is. Een ander nadeel is een uitvloeisel van het voordeel dat je bij het isoleren van het pand ook gelijk geluidsisolatie meeneemt, en dat je daarom de sirene minder goed kan horen. Gelukkig staat de technologie niet stil, maar het klopt dat er vervanging moet komen van de sirene. De voordelen van een goed geïsoleerd pand zijn enorm. Inderdaad veel wooncomfort door geluidsisolatie, warm in de winter koel in de zomer, en een enorm terugverdienmodel. Maar moet je dan een lening voor isoleren woning afsluiten?

Een goed geïsoleerde woning is bij verkoop meer waard

Online zijn veel rekenvoorbeelden met de terugverdientijd. Meestal wordt de waardevermeerdering van het pand niet meegenomen in de berekening, en wordt er enkel eenzijdig gekeken naar een lagere energierekening. Er is sprake van een balans. Neem bijvoorbeeld een slecht geïsoleerde zolder, daar verlies je in de winter veel warmte. Isolatiemateriaal voor de zolder, zoals isolerende platen en deken, kost niet zoveel. De zolder isoleren zal je vlot terugverdienen zonder dat je de woning verkoopt. Anderzijds, van dat warmte werende HR++ glas is al snel een investering van tienduizend euro terwijl het amper korting op de energierekening zal opleveren. Een lening voor isoleren woning afsluiten moet dus echt tot op zekere hoogte, want anders verdien je het niet terug.