Waarom steeds meer mensen een thermostaat nemen

thermostaat remeha

Steeds meer mensen kiezen voor een digitale thermostaat. Het biedt enkele bijzondere voordelen, zoals een automatische tijdsinstelling en een gegarandeerde minimumtemperatuur.

thermostaat remeha

De functie van een thermostaat

Een thermostaat vertelt de cv-ketel wanneer het te warm of te koud is in huis. Afhankelijk van de temperatuur start of schakelt de ketel uit.

Conventionele thermostaten moesten handmatig worden bediend (de bekende draaiknoppen). Modernere thermostaten meten zelf de temperatuur en hebben ook een tijdfunctie waarmee kan worden bepaald wanneer de verwarming wel en niet moet draaien zoals de thermostaat Remeha.

Van klokthermostaten naar digitale thermostaten

De klokthermostaat werkt met een tijdschakelklok die de toevoer van warmte op bepaalde tijden regelt. Je kunt het huis dus probleemloos voorverwarmen. Handig als je op een koude winterdag thuiskomt.

Een digitale thermostaat biedt ook deze tijdfunctie. Maar dat is niet alles. Digitale thermostaten hebben extra functies die zorgen voor meer veelzijdigheid en nauwkeurigheid.

Voordelen van digitale thermostaten

Met een digitale thermostaat Remeha kun je voor elke dag een andere temperatuur instellen. U kunt de tijden instellen waarop de verwarming moet starten of lager moet worden ingesteld. Er zijn ook programma’s waarmee bepaalde tijden vooraf geprogrammeerd kunnen worden. Praktisch in het weekeind, als je later opstaat, vaker thuis bent of ’s avonds vergeet de verwarming uit te zetten.

Met een digitale thermostaat stel je een minimumtemperatuur in die altijd garant staat voor behaaglijke warmte. Zo vermijd je koude temperaturen in de woonkamer. Met de vorstbeveiliging kunt u ook voorkomen dat onverwacht uw leidingen beschadigen.

Een digitale thermostaat is nauwkeuriger

Een digitale kamerthermostaat werkt veel nauwkeuriger dan de mechanische thermostaat. Een elektronische sensor meet en vergelijkt de gewenste temperatuur en zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur behouden blijft om energie te besparen.

Voor sommige digitale thermostaten is geen bedrading nodig. Dit vergroot het aantal plaatsen dat ze kunnen worden geplaatst. Een draadloze thermostaat is vrij eenvoudig zelf te installeren, een bedrade thermostaat vraagt in de regel toch het specialisme van een installateur.