Waarom u kunstgras moet bestellen?

kunstgras bestellen

Een gazon maakt een tuin vaak helemaal af. Gras is heerlijk om op te zitten of liggen en kinderen kunnen er fijn op spelen. Maar om een grasveld mooi groen en netjes te houden is veel werk en onderhoud nodig. Als u geen tijd of zin heeft om elke week te maaien en regelmatig te verticuteren, mesten en kalken, dan kunt u beter kunstgras bestellen. Ook is kunstgras geschikt voor tuinen, waar gewoon gras niet wil groeien, bijvoorbeeld omdat er te weinig zon komt.

kunstgras bestellen

Waarom kunstgras?

Kunstgras is een goed alternatief voor natuurlijk gras, omdat het alle voordelen heeft van natuurlijk gras, maar niet de nadelen. Kunstgras is zacht en daardoor heerlijk om op te liggen om te zonnen. Ook zullen kinderen het kunstgras fijn vinden om op te spelen. Het is stevig en is daardoor beter geschikt om zwaardere tuinmeubelen om te zetten dan gewoon gras en het is zelfs geschikt om speeltoestellen op te plaatsen. Een andere groot voordeel is, dat het water beter doorlaat dan tegels, waardoor u minder last heeft van plassen in de tuin. Bovendien is er voor kunstgras geen aarde nodig, waardoor het zelfs geschikt is als fijne, zachte ondergrond op het balkon.

Soorten kunstgras

Er zijn verschillende soorten kunstgras, zodat u altijd het kunstgras kunt bestellen, dat het beste bij u past. U kunt kiezen uit diverse poolhoogtes. De poolhoogte is de lengte van de langste sprieten van het kunstgras. De sprieten van goed kunstgras zijn namelijk onregelmatig, omdat het er dan natuurlijker uitziet. Daarnaast hebben de diverse soorten kunstgras een verschillende dichtheid en een verschillende dikte van de sprieten. Daarnaast zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar, niet alleen allerlei tinten groen, maar ook roze, geel of elke andere kleur, die u kunt bedenken. Welk kunstgras voor u het meest geschikt is, hangt af van, waar u het kunstgras voor wilt gebruiken. Als het op een plek komt, waar veel gelopen wordt, dan kunt u beter iets steviger kunstgras bestellen. Als het kunstgras meer wordt gebruikt om op te zitten of te liggen bij mooi meer, is een dunner, zachter kunstgras meer geschikt.